Het sportjaar zit er weer op. We wensen iedereen een deugddoende vakantie!
De gegevens op onze website zijn nog van het afgelopen sportjaar.
De informatie over nieuwe takken, uren, proeflessen, ... voor het turn- en dansjaar 2022-2023 zijn vanaf 15 augustus 2022 beschikbaar!

Alvast interessant: onze proeflessen zijn gratis!
Gelieve dus NOG NIET in te schrijven via de website, dit hoeft enkel indien u tijdens de proeflessen beslist om aan te sluiten bij Sportuna!

Turnen +

Afbeelding Turnen +

Kinderen vanaf 6 jaar met voldoende ervaring kunnen het turnen + volgen bij Laura.

Algemeen

Zegt de naam Nina Derwael je iets? Om zo goed als haar te worden, trainen we net iets te weinig uurtjes! smiley

Maar het is toch een mooie gedachte. We treden in haar voetsporen, door te streven naar elegantie, perfectie en gracieuze afwerking.

We trainen aan de 4 olympische toestellen: sprong, brug, balk en vloer. Met steeds nieuwe uitdagingen om wat bij te leren. Overslag, flik, salto, radslag zonder handen, ... het zijn allemaal oefeningen die je stap voor stap zult leren. Ook grondoefeningen op muziek en oefeningen op een trampoline zullen niet ontbreken.

Af en toe trainen wij in een externe zaal ( bv. de Zoest in Zoersel )

Belangrijk

Vanaf sportjaar 2015 - 2016 worden aanwezigheden verplicht in deze selectietak, we verwachten dat iedereen altijd komt trainen, uiteraard met uitzondering van examens en ziekte.

8 keer kan je ‘onwettig’ afwezig zijn zonder probleem ( bv. familiefeest,…) .Bij een gebrek aan motivatie om te komen turnen ( na meer dan 8 keer onwettig afwezig ), kunnen wij je plaatsje beter aan iemand geven die wel altijd bereid is om te komen.

Ook de deelname aan wedstrijden zal verplicht worden vanaf dit jaar. Je kan op de brief die je tijdens de proeflessen meekrijgt kijken welke wedstrijden verplicht zijn voor uw zoon / dochter. Ze zijn zeker niet allemaal verplicht!! ( later krijg je hierover meer informatie )

Uiteraard blijft plezier het voornaamste streefdoel, dus wat voor de gymnasten die de wedstrijden niet zien zitten? Al 5 jaar lang biedt Sportuna het alternatief, namelijk aansluiten in het gewone turnen. Daar kan je ook heel wat bijleren, sportief bezig zijn, genieten van de turnsport, zonder de druk om deel te nemen aan de wedstrijden.

Proberen?

Heb je al geturnd? Heb je de basis onder de knie? En wil je graag een stapje verder proberen? Kom naar onze selectielessen op woensdag 14 september en woensdag 21 september!
Tijdens deze lessen bekijken wij of je klaar bent om in onze turnen + groep te starten. Mochten wij adviseren om nog niet te starten, is dit met de beste bedoelingen voor uw kind.
 

 

 

Train(st)er(s):

Laura

Hulptrain(st)er(s):

Leen

Waar en wanneer?

DoelgroepDagVan - totLocatie
 • Vanaf 1ste leerjaar : selectie
 • woensdag
 • 18u30 - 20u00
 • De Knipoog
 • << Terug

  Weetjes

  Klik hier om in te schrijven:

  Schrijf nu in

  Onze lessen gaan door in turnzalen in Ranst en Broechem. Onze keurturners gaan om de 2 weken ook naar Zoersel.

  Meer informatie: