Wie zijn we?

Sportuna Ranst is een turn- en dansvereniging die werd opgericht in 2010. We duiken ons 10de turnjaar 2019-2020 in, en zijn erg fier dat we vorig jaar met meer dan 360 leden en een spetterende Sportunashow hebben mogen afsluiten!

Visie

Sportuna is een sportclub die zich focust op bewegen, turnen en dansen. Niet enkel sporten neemt bij ons een centrale plaats in, maar ook onze leden, lesgeefsters, ouders, … Sportuna streeft ernaar een groep uit te bouwen waarin iedereen zich goed voelt.

Bij het sporten streven we naar een zo professioneel mogelijke omkadering maar het plezier blijft het voornaamste streefdoel, Sportuna zal steeds een recreatieve sportclub zijn. Omdat we iedereen willen zien groeien, nemen we in sommige takken ook deel aan wedstrijden, en vragen we in de gevorderde groepen om altijd aanwezig te zijn. Ook hier weer is het belangrijk dat de wedstrijden iets zijn om naar uit te kijken, we proberen geen onaangename druk of verwachtingen te creëren. In takken waar we dingen verplichten, bieden we altijd een alternatieve tak aan waar kinderen terecht kunnen die liever meer vrijblijvend met hun sport bezig zijn.

Sportuna en hun lesgevers trachten hun kinderen niet alleen sportief te begeleiden, we proberen ook een zo aangenaam mogelijke omgeving te creëren waarbij we plezier, respect en tolerantie een belangrijke plaats geven. We investeren veel in opleidingen, zowel sportief als pedagogisch. Veel van onze trainsters en hulptrainsters hebben dan ook een VTS of andere opleiding gevolgd en behaalden een aspirant of initiator diploma.

Kelly Goovaerts

Hey, ik ben Kelly. Ik ben van beroep onderwijzeres. Ik ben de fiere mama van 2 kindjes, Ella en Ferre. Mijn hobby's zijn lezen, sporten, in het zonnetje spelen met de kindjes, een terrasje doen, reizen,...

Ik ben bijna 39 jaartjes jong, waarvan 33 jaar met turnen bezig. 
 
Ik begon op mijn 6de keurturnen te volgen bij Irma Wuyts bij Edel en Sterk te Wijnegem. Ik trainde 6 keer per week en deed mee aan verschillende wedstrijden in binnen – en buitenland. Op mijn 17de stopte ik met turnen. Één jaartje later miste ik het turnen zo hard en ik begon met lesgeven bij Gymsport te Oelegem. Hier heb ik 10 jaar het keurturnen gegeven.
 
Het idee groeide met de jaren om zelf een turnkring uit de grond te stampen en eindelijk was het zover. Ik ben zo blij en fier dat Sportuna een feit geworden is en dat we zoveel leden mogen verwelkomen. Nog een feit is dat ik het turnen niet missen kan. Met veel enthousiasme en plezier starten wij dan ook opnieuw onze lessen in september. Hopelijk tot tijdens één van onze proeflessen!

Jody Goovaerts

Hoi, ik ben Jody. Ik ben ondertussen 33 jaar en ik werk als verantwoordelijke bij De Voorzorg. Verder ben ik intussen mama van een geweldige zoon.
Ik geef bij Sportuna het gevorderd keurturnen.
 
Van kleinsaf stond ik eigenlijk voor een dilemma. Zou ik gaan keurturnen of zou ik gaan paardrijden? De keuze moest gemaakt worden omdat beide sporten een intensieve training vragen en er dus geen ruimte was om beide sporten tegelijkertijd uit te voeren. Ik koos voor het tweede. De kriebels om te gaan turnen gingen echter nooit volledig weg. Ik zag mijn grote zus al die stoere, leuke dingen doen en ik wilde dat maar al te graag ook kunnen. Toen ik 10 jaar was ben ik dan beginnen turnen bij Irma Wuyts bij Edel en Sterk te Wijnegem. Hier werd het echter weer duidelijk dat ik de twee sporten niet kon combineren.
 
Op mijn 14 ben ik dan recreatief beginnen keurturnen en op mijn 17 beginnen lesgeven bij Gymsport Oelegem. Daar gaf ik gedurende 6 jaar het beginnend keurturnen. Het enthousiasme van de kinderen als ze alweer iets bijgeleerd hadden, of de fierheid op hun gezichtjes als ze voldoende hadden bijgeleerd en naar het gevorderd keurturnen overmochten, gaf me niet enkel voldoening... Het was elke keer, ook voor mezelf, een vreugde op zich.
Ik ben al bij Sportuna vanaf het prille begin.
 
Wij verheugen ons op het aanbreken van september, hopelijk mogen we jullie allen dan ( opnieuw ) verwelkomen!!

Fanny Op de Beeck

Hallo, ik ben Fanny! Ik ben 29 jaar en werk als kinderpsychologe en leerkracht. Bezig zijn met kinderen en jongeren doe ik dus enorm graag!
 
Sport is ook altijd mijn passie geweest. Ik heb naast tennis en hiphop jarenlang keurturnen gedaan. Eerst tumbling bij Lyra in Lier, vervolgens AGD in Wommelgem en daarna eveneens AGD in Oelegem, bij Kelly G.! Enkele jaren geleden kwam Kelly mij vertellen over haar plannen voor het oprichten van Sportuna en ze vroeg mij of ik het zag zitten daar een vaste lesgeefster te worden. Uiteraard zag ik dit zitten! Ik heb zo dus de hele opstart van Sportuna meegemaakt.
 
Ik geef sinds mijn 15 jaar turnles, al een hele poos dus! Bij Sportuna ben ik dan ook gestart met de groepen kleuterturnen, turnen en trampoline. Na 2 jaar heb ik echter beslist om eens een nieuwe uitdaging aan te gaan… Ik kreeg bij Sportuna de kans om danslessen te geven! Ik geef nu dansles de jongeren van het middelbaar en de gevorderde dans groepen. Verder geef ik ook het kleuterturnen en de tak peuterbeweging, omdat we onze allerkleinsten toch ook wat sport moeten kunnen aanbieden.
 
Ik heb Sportuna de laatste jaren enorm zien groeien. Maar ik ben ervan overtuigd wij, als super-enthousiaste en gedreven trainsters (en hulptrainsters) de turn-/trampoline/dansmicrobe aan NOG meer kinderen kunnen doorgeven! Wij houden van onze sport én we zijn er toch nog altijd best goed in, dat bewijzen we telkens weer op onze Sportunashow!

Hanne Adriaenssens

Hey allemaal!  Mijn naam is Hanne en ik ben 22 jaar oud. Eind juni studeerde ik af als leerkracht lager onderwijs aan de hogeschool van Vorselaar. Voor ik aan het “echte” werk begin, zal ik volgend jaar nog een jaartje ‘zorg en remediërend leren’ bijstuderen.

Nog even genieten van het leven als student en dus extra tijd om met veel enthousiasme les te geven bij Sportuna! :-)

Ik ben al vanaf de start van Sportuna een gedreven lid. Tot drie jaar geleden deed ik aan keurturnen, dansen, acro en trampoline. Doordat ik nu verder studeer, kon ik dit – tot mijn grote spijt – niet allemaal blijven doen. Maar omdat ik het niet volledig kon loslaten, ben ik steeds een beetje blijven turnen en dansen.  Ik ben beginnen turnen op mijn twaalfde. Toen Sportuna werd opgericht, begon ik met keurturnen. Ongeveer 6 jaar geleden deed ik voor het eerst hiphop bij Fanny. Vanaf dit moment had ik niet alleen de turn-, maar ook de danskriebels te pakken! Ik doe dit beide heel erg graag en hoop daarom ook om dit nog zolang mogelijk te kunnen blijven verder doen.

Zoals mijn studies het al wel doen vermoeden, ben ik heel erg graag met kinderen bezig. Datgene dat ik zelf graag doe doorgeven aan kinderen, vind ik dus ook heel erg fijn. Ik ben ondertussen 3 jaar hoofdtrainster bij Sportuna en heb al aan verschillende takken lesgegeven. Dit vond ik altijd zeer leuk.
Dit schooljaar zal ik de kinderen van het 3de, 4de en 6de leerjaar met heel veel plezier turnles geven. Ik ga ze veel nieuwe dingen aanleren maar hoop vooral dat ze altijd met veel plezier naar de les zullen komen.

Hopelijk zie ik jou vanaf september in een van mijn lessen verschijnen. Ik kijk er alvast naar uit! Tot dan!

Joni De Grim

Hallo allemaal, mijn naam is Joni. Ik ben 23 jaar oud en werk als diëtiste. Verder volg ik nog een opleiding als diabeteseducator. Ik ben altijd graag met sport bezig geweest. Van kleins af deed ik aan turnen, volleybal, dans,...ik vind het dan ook fantastisch dat ik mijn voorliefde voor sport kan doorgeven aan andere!
 
Zelf turn ik al 14 jaar waarvan 9 jaar bij Sportuna. Ik ben begonnen met het gewoon turnen, en later kwamen daar nog keurturnen, acro en trampoline bij. Ook dansen doe ik erg graag.
Ik ben ondertussen 7 jaar (hulp)trainster bij Sportuna en heb zowel het gewoon turnen als trampoline al gegeven, dit heb ik altijd super graag gedaan.
Dit sportjaar geef ik turnen 12+, trampoline 12+, hiphop 5-6de leerjaar en hiphop 3-4e middelbaar.
Ik kijk er dan ook enorm naar uit om in september aan ons sportjaar te starten en hoop dat ik jullie veel nieuwe dingen kan bijleren!

Amber Op de Beeck

Hoi, ik ben Amber en bjina 20 jaar oud. Ik zit in mijn 3e bachelor criminologische wetenschappen aan de KU Leuven. Al vanaf het begin ben ik aanwezig bij Sportuna als lid en later ook als hulptrainster. Ondertussen kan ik met veel trots zeggen dat ik enkele eigen danstakken heb: hiphop 1e-2e leerjaar, hiphop 1e-2e middelbaar en moderne dans.

Op mijn 6 jaar ben ik beginnen keurturnen bij Kelly en Jody tot en met mijn 17. Bovendien combineerde ik dit met klassiek ballet waarmee ik op mijn 12e ben gestopt. In plaats van ballet begon ik hiphoplessen te volgen bij Fanny. Mijn passie voor dans is vanaf dan elk jaar gegroeid en nu doe ik niets liever.

Sinds vorig jaar dans ik ook bij het productiehuis Fabric Magic. Dit is een nieuwe uitdaging waarmee ik nog meer ervaring wil opdoen en wil proberen mijn passie voor dans over te brengen naar anderen.

Ik hoop jullie zeker te ontmoeten in een van de takken van Sportuna, want het wordt weer een spetterend jaar!

Laura Den Trooster

Hallo, ik ben Laura! Ik ben 20 jaar en studeer leerkracht lager onderwijs. Mijn vrijetijd bestaat vooral uit bewegen en sporten. Daarnaast zet ik me in voor de jeugdbeweging.

Al 12 jaar lang doe ik aan keurturnen. Ik ben begonnen bij Kelly en Jody bij Gymsport te Oelegem, waar ik ook trampoline heb gevolgd. Later zette ik mee de stap naar Sportuna waar ik nog steeds met veel plezier keurturnen volg!

Vanaf september verwelkom ik de kinderen van de 2e kleuterklas bij het kleuterturnen. Ook ben ik de lesgeefster van turnen 2de en 5de leerjaar. Ik ben ook hulptrainster bij de keurtak niveau E.
Ik kijk er alvast naar uit, hopelijk jullie ook!

Hanne Van Giel

Hallo allemaal! Mijn naam is Hanne, ik ben 23 jaar en ik hou van sporten en reizen. Ik ben net afgestudeerd als bio-ingenieur aan de KU Leuven, dus een nieuw avontuur gaat nu beginnen voor mij.

Ik heb altijd graag gesport. Na een aantal jaren rope skipping ben ik beginnen turnen bij Sportuna. Ik ben gestart met trampoline, en ook met turnen, keurturnen en dansen. Dit heb ik altijd heel graag gedaan. Ik ben al een paar jaar hulptrainster bij Sportuna, en dit jaar ga ik trampoline geven aan de kinderen van het 1-2-3 leerjaar. Ik kijk er alvast heel hard naar uit en hoop dat we samen een leuk sportjaar gaan beleven!

Lize De Blezer

Hallo’tjes! Ik ben Lize, ondertussen 19 jaar. Ik heb 2 broers en 1 zus en ik studeer orthopedagogie in Antwerpen. Dit is het tweede jaar dat ik lesgeef bij Sportuna.
Mijn dansavontuur is begonnen op mijn 4 jaar bij Synergie in Wommelgem. Toen ik in de lagere school zat ben ik begonnen met dansen bij Sportuna. Omdat het wat te veel werd moest ik kiezen tussen Sportuna en Synergie. Natuurlijk heb ik gekozen voor het eerste en heb ik nog geen enkele seconde spijt gehad van mijn keuze! Ik heb altijd hip hop gedanst maar sinds 3 jaar ben ik ook gestart met moderne dans.

Naast het dansen heb ik 12 jaar lang mezelf kunnen uitleven in de scouts van Ranst. Als je me niet kan terugvinden op de dansvloer vind je me waarschijnlijk tijdens het gitaarspelen of het babysitten. Op mijn 15 jaar ben ik in de vakanties beginnen werken op het speelplein in Ranst. Het eerste jaar deed ik dit als vrijwilliger, maar omdat ik dit zo leuk vond ben ik op animatorcursus gegaan. Ondertussen ben ik al aan mijn 5e jaar bezig op het speelplein. Sinds 2 jaar zit ik ook daar ook in de stuurgroep, als voorzitster. Zoals jullie waarschijnlijk al wel gedacht hadden ben ik enorm graag bezig met kinderen en dansen. Dat ik beide dingen kan combineren is dan ook een luxe!

Wil je graag nog wat meer weten, kom dan maar eens langs voor een gezellige babbel! Hopelijk tot in september!!

Mirte Van Loock

Hey, mijn naam is Mirte. Ik ben bijna 18 jaar oud en ga psychologie studeren. Ik sport al heel mijn leven en vind dit dan ook super leuk.

Vooral turnen ligt mij het meest, ik deed verschillende soorten turnen en vanaf mijn 10 jaar startte ik met acro op A-niveau. Dit heb ik gedaan tot ik 17 was en trainde wel 15 uur per week. Ik nam ook deel aan nationale en internationale wedstrijden. Nu ben ik gestopt met acro en heb besloten om mijn passie verder te zetten via het lesgeven. Ik vind acro een super mooie sport en ben dan ook blij dat ik de kans krijg bij Sportuna om acro te geven.

Ik ben heel graag met kinderen bezig en kijk dan ook uit naar een super leuk jaar en hoop dat ik jullie veel kan bijleren!

Leen Dieltjens

Hey allemaal, mijn naam is Leen en ik ben 18 jaar oud. Dit jaar start ik mijn eerste jaar kinesitherapie aan de UA. 
 
Ik sport al mijn hele leven, als kleutertje ben ik gestart met ballet, en later ben ik overgegaan naar het keurturnen. Dit deed ik tot vorig jaar maar mijn agenda stond te vol, mede door school en de combinatie van Sportuna en KSA is deze turntak niet meer mogelijk voor mij.... Verder doe ik nog wel acro, hip hop en moderne dans bij Sportuna.  
 
Naast al dat turnen en dansen ben ik ook leiding bij de KSA van Broechem. Daarnaast ga ik ook regelmatig babysitten! Ik vind het dus geweldig om met kinderen bezig te zijn en kijk er enorm naar uit om jullie veel nieuwe dingen bij te leren! Hopelijk tot in september ;)

Hulptrainers

Sportuna bedankt  Yinne, Leen, Laura, Hanne VG, Marnix, Lize, Frauke, Britt, Femke, Nele voor het bijstaan van onze hoofdtrainsters!

 

 

Contact

Sportuna Ranst vzw
Populierendreef 16
2280 Grobbendonk