Het sportjaar zit er weer op. We wensen iedereen een deugddoende vakantie!
De gegevens op onze website zijn nog van het afgelopen sportjaar.
De informatie over nieuwe takken, uren, proeflessen, ... voor het turn- en dansjaar 2022-2023 zijn vanaf 15 augustus 2022 beschikbaar!

Alvast interessant: onze proeflessen zijn gratis!
Gelieve dus NOG NIET in te schrijven via de website, dit hoeft enkel indien u tijdens de proeflessen beslist om aan te sluiten bij Sportuna!

Wie zijn we?

Sportuna Ranst is een turn- en dansvereniging die werd opgericht in 2010. We duiken ons 12de turnjaar 2021-2022 in.

Visie

Sportuna is een sportclub die zich focust op bewegen, turnen en dansen. Niet enkel sporten neemt bij ons een centrale plaats in, maar ook onze leden, lesgeefsters, ouders, … Sportuna streeft ernaar een groep uit te bouwen waarin iedereen zich goed voelt.

Bij het sporten streven we naar een zo professioneel mogelijke omkadering maar het plezier blijft het voornaamste streefdoel, Sportuna zal steeds een recreatieve sportclub zijn. Omdat we iedereen willen zien groeien, nemen we in sommige takken ook deel aan wedstrijden, en vragen we in de gevorderde groepen om altijd aanwezig te zijn. Ook hier weer is het belangrijk dat de wedstrijden iets zijn om naar uit te kijken, we proberen geen onaangename druk of verwachtingen te creëren. In takken waar we dingen verplichten, bieden we altijd een alternatieve tak aan waar kinderen terecht kunnen die liever meer vrijblijvend met hun sport bezig zijn.

Sportuna en hun lesgevers trachten hun kinderen niet alleen sportief te begeleiden, we proberen ook een zo aangenaam mogelijke omgeving te creëren waarbij we plezier, respect en tolerantie een belangrijke plaats geven. We investeren veel in opleidingen, zowel sportief als pedagogisch. Veel van onze trainsters en hulptrainsters hebben dan ook een VTS of andere opleiding gevolgd en behaalden een aspirant of initiator diploma.

 

Kelly Goovaerts

Hey, ik ben Kelly. Ik ben van beroep onderwijzeres. Ik ben de fiere mama van 2 kindjes, Ella en Ferre. Mijn hobby's zijn lezen, sporten, in het zonnetje spelen met de kindjes, een terrasje doen, reizen,... Ondertussen ben ik gestart met een andere passie... fotografie.

Ik ben bijna 41 jaartjes jong, waarvan 35 jaar met turnen bezig. 
 
Ik begon op mijn 6de keurturnen te volgen bij Irma Wuyts bij Edel en Sterk te Wijnegem. Ik trainde 6 keer per week en deed mee aan verschillende wedstrijden in binnen – en buitenland. Op mijn 17de stopte ik met turnen. Één jaartje later miste ik het turnen zo hard en ik begon met lesgeven bij Gymsport te Oelegem. Hier heb ik 10 jaar het keurturnen gegeven.
 
Het idee groeide met de jaren om zelf een turnkring uit de grond te stampen en eindelijk was het zover. Ik ben zo blij en fier dat Sportuna een feit geworden is en dat we zoveel leden mogen verwelkomen. Nog een feit is dat ik het turnen niet missen kan. Met veel enthousiasme en plezier starten wij dan ook opnieuw onze lessen in september. Hopelijk tot tijdens één van onze proeflessen!
 

Jody Goovaerts

Hoi, ik ben Jody. Ik ben ondertussen 34 jaar en ik werk als animator in een woonzorgcentrum. Verder ben ik intussen mama van een geweldige zoon.
Ik geef bij Sportuna het turnen 1ste leerjaar.
 
Van kleinsaf stond ik eigenlijk voor een dilemma. Zou ik gaan keurturnen of zou ik gaan paardrijden? De keuze moest gemaakt worden omdat beide sporten een intensieve training vragen en er dus geen ruimte was om beide sporten tegelijkertijd uit te voeren. Ik koos voor het tweede. De kriebels om te gaan turnen gingen echter nooit volledig weg. Ik zag mijn grote zus al die stoere, leuke dingen doen en ik wilde dat maar al te graag ook kunnen. Toen ik 10 jaar was ben ik dan beginnen turnen bij Irma Wuyts bij Edel en Sterk te Wijnegem. Hier werd het echter weer duidelijk dat ik de twee sporten niet kon combineren.
 
Op mijn 14 ben ik dan recreatief beginnen keurturnen en op mijn 17 beginnen lesgeven bij Gymsport Oelegem. Daar gaf ik gedurende 6 jaar het beginnend keurturnen. Het enthousiasme van de kinderen als ze alweer iets bijgeleerd hadden, of de fierheid op hun gezichtjes als ze voldoende hadden bijgeleerd en naar het gevorderd keurturnen overmochten, gaf me niet enkel voldoening... Het was elke keer, ook voor mezelf, een vreugde op zich.
Ik ben al bij Sportuna vanaf het prille begin.
 
Wij verheugen ons op het aanbreken van september, hopelijk mogen we jullie allen dan ( opnieuw ) verwelkomen!!
 

Fanny Op de Beeck

Hallo, ik ben Fanny! Ik ben 30 jaar en werk als zelfstandig kinderpsychologe en als leerkracht in de humane wetenschappen op het Sint-Gummaruscollege in Lier. Bezig zijn met kinderen en jongeren doe ik dus enorm graag. Ik woon al zo goed als mijn hele leven in Ranst, ondertussen samen met mijn man en vele diertjes! 
 
Sport is ook altijd mijn passie geweest. Ik heb naast tennis en hiphop jarenlang keurturnen gedaan. Eerst tumbling bij Lyra in Lier, vervolgens AGD in Wommelgem en daarna eveneens AGD in Oelegem, bij Kelly. Enkele jaren geleden kwam Kelly mij vertellen over haar plannen voor het oprichten van Sportuna en ze vroeg mij of ik het zag zitten daar een vaste lesgeefster te worden. Uiteraard zag ik dit zitten! Ik heb zo dus de hele opstart van Sportuna meegemaakt.
 
Ik geef sinds mijn 15 jaar turnles, al een hele poos dus! Bij Sportuna ben ik dan ook gestart met de groepen kleuterturnen, turnen en trampoline. Na 2 jaar heb ik echter beslist om eens een nieuwe uitdaging aan te gaan… Ik kreeg bij Sportuna de kans om danslessen te geven. Ik geef nu hiphop aan de jongvolwassenen en één van de gevorderde dansgroepen. Het maakt me zo trots om te zien hoe dans bij Sportuna jaar na jaar aan populariteit wint en hoe goed onze dansers echt al wel geworden zijn. Ik kijk ernaar uit om de komende jaren te ontdekken wat we met dans op amateurniveau nog meer kunnen bereiken en laten zien!
 
Ik heb Sportuna de laatste jaren enorm zien groeien. Maar ik ben ervan overtuigd wij, als super-enthousiaste en gedreven trainsters (en hulptrainsters) de turn-/trampoline/dansmicrobe aan NOG meer kinderen kunnen doorgeven! Wij houden van onze sport én we zijn er toch nog altijd best goed in, dat bewijzen we telkens weer op onze Sportunashow!
 

Joni De Grim

Hallo allemaal, mijn naam is Joni. Ik ben 25 jaar oud waarvan bijna 19 jaar bezig met turnen en dans. Ik werk als diëtiste in een ziekenhuis en als docent binnen de bacheloropleiding voedings-en dieetkunde aan de Hogeschool. Verder volg ik nog een educatieve bacheloropleiding. Naast mijn werk en opleiding heb ik een enorme passie voor sport en vind het fantastisch dat ik deze passie kan delen met jong en oud!
 
Ik ben trouw lid sinds 10 jaar bij Sportuna. Hier begon ik met het gewoon turnen en later kwamen daar nog keurturnen, acro en trampoline bij. Ook mijn danskriebels kon ik kwijt bij Sportuna. Ik ben ondertussen 8 jaar (hulp)trainster bij Sportuna en heb zowel het gewoon turnen, keurturnen, trampoline als dans al gegeven, dit heb ik altijd super graag gedaan. 
Dit sportjaar geef ik hiphop 3-4e middelbaar en dans voor volwassenen.
Ik kijk er dan ook enorm naar uit om in september aan ons sportjaar te starten en hoop dat ik jullie veel nieuwe dingen kan bijleren!
 
 

 

Amber Op de Beeck

Hoi, ik ben Amber en 22 jaar oud. Ik ben afgestudeerd in mijn master criminologische wetenschappen en volg dit jaar een educatieve master maatschappij -en gedragswetenschappen. Al vanaf het begin ben ik aanwezig bij Sportuna als lid en later ook als hulptrainster. Ondertussen kan ik met veel trots zeggen dat ik enkele eigen dans -en turntakken heb: hiphop 5e-6e leerjaar, hiphop gevorderd, moderne dans en turnen 3e leerjaar.

Op mijn 6 jaar ben ik beginnen keurturnen bij Kelly en Jody tot en met mijn 17. Bovendien combineerde ik dit met klassiek ballet waarmee ik op mijn 12e ben gestopt. In plaats van ballet begon ik hiphoplessen te volgen bij Fanny. Mijn passie voor dans is sindsdien elk jaar gegroeid en nu doe ik niets liever.
 
Verder heb ik 2 jaar bij het productiehuis Fabric Magic gedanst en sinds vorig jaar bij DeepBridge. In het voorjaar 2022 dans ik mee in de nieuwe musical van de Zoo ‘Obaia’. Dit is weer een nieuwe uitdaging waarmee ik nog meer ervaring wil opdoen en wil proberen mijn passie voor dans over te brengen naar anderen.
 
Ik hoop jullie zeker te ontmoeten in een van de takken van Sportuna, want het wordt weer een spetterend jaar!

 

Laura Den Trooster

Hallo, ik ben Laura! Ik ben 22 jaar en ben leerkracht in het eerste leerjaar.
Mijn vrije tijd bestaat vooral uit bewegen en sporten. Daarnaast zet ik me in voor de jeugdbeweging.
 
14 jaar lang deed ik aan keurturnen. Ik ben begonnen bij Kelly en Jody bij Gymsport te Oelegem, waar ik ook trampoline heb gevolgd.
Later zette ik mee de stap naar Sportuna waar ik nu sinds afgelopen jaar geen keurturnen meer volg, maar er de trainster van ben!
 
Vanaf september verwelkom ik de kinderen van de 3e kleuterklas bij het kleuterturnen.
Ook ben ik de lesgeefster van turnen 2de en 4de leerjaar. Zoals ik daarnet al zei, ben ik ook de trainster van de keurtak.
Ik kijk er alvast naar uit, hopelijk jullie ook! wink

 

Hanne Van Giel

Hallo allemaal! Mijn naam is Hanne, ik ben 25 jaar en ik hou van sporten en reizen. Ik ben afgestudeerd als bio-ingenieur aan de KU Leuven. Daarna heb ik een half jaar stage gedaan in Thailand en heb ik aan AP een lerarenopleiding gevolgd. Momenteel werk ik als ingenieur. In mijn vrije tijd geef ik bijles aan jongeren en in de vakanties ben ik actief als vrijwilliger bij Kazou.

Ik heb altijd graag gesport. Na een aantal jaren rope skipping ben ik beginnen turnen bij Sportuna. Ik ben gestart met trampoline, en ook met turnen, keurturnen en dansen. Dit heb ik altijd heel graag gedaan. Ik ben al een paar jaar trainster bij Sportuna, en dit jaar ga ik trampoline geven aan de kinderen van het 3-4-5-6 leerjaar. Ik kijk er alvast heel hard naar uit en hoop dat we samen een leuk sportjaar gaan beleven!

 

Lize De Blezer

Hallo’tjes! Ik ben Lize, ondertussen 20 jaar. Ik heb 2 broers en 1 zus en ik studeer orthopedagogie in Antwerpen. Dit is het 3de jaar dat ik lesgeef bij Sportuna.
Mijn dansavontuur is begonnen op mijn 4 jaar bij Synergie in Wommelgem. Toen ik in de lagere school zat ben ik begonnen met dansen bij Sportuna. Omdat het wat te veel werd moest ik kiezen tussen Sportuna en Synergie. Natuurlijk heb ik gekozen voor het eerste en heb ik nog geen enkele seconde spijt gehad van mijn keuze! Ik heb altijd hip hop gedanst maar sinds 3 jaar ben ik ook gestart met moderne dans.

Naast het dansen heb ik 12 jaar lang mezelf kunnen uitleven in de scouts van Ranst. Als je me niet kan terugvinden op de dansvloer vind je me waarschijnlijk tijdens het gitaarspelen of het babysitten. Op mijn 15 jaar ben ik in de vakanties beginnen werken op het speelplein in Ranst. Het eerste jaar deed ik dit als vrijwilliger, maar omdat ik dit zo leuk vond ben ik op animatorcursus gegaan. Ondertussen ben ik al aan mijn 5e jaar bezig op het speelplein. Sinds 2 jaar zit ik ook daar ook in de stuurgroep, als voorzitster. Zoals jullie waarschijnlijk al wel gedacht hadden ben ik enorm graag bezig met kinderen en dansen. Dat ik beide dingen kan combineren is dan ook een luxe!

Wil je graag nog wat meer weten, kom dan maar eens langs voor een gezellige babbel! Hopelijk tot in september!!

 

Mirte Van Loock

Hey, mijn naam is Mirte. Ik ben bijna 19 jaar oud en ik studeer psychologie. Ik sport al heel mijn leven en vind dit dan ook super leuk.

Vooral turnen ligt mij het meest, ik deed verschillende soorten turnen en vanaf mijn 10 jaar startte ik met acro op A-niveau. Dit heb ik gedaan tot ik 17 was en trainde wel 15 uur per week. Ik nam ook deel aan nationale en internationale wedstrijden. Nu ben ik gestopt met acro en heb besloten om mijn passie verder te zetten via het lesgeven. Ik vind acro een super mooie sport en ben dan ook blij dat ik de kans krijg bij Sportuna om acro te geven.

Ik ben heel graag met kinderen bezig en kijk dan ook uit naar een super leuk jaar en hoop dat ik jullie veel kan bijleren!

 

Leen Dieltjens

Hey allemaal, mijn naam is Leen en ik ben 19 jaar oud. Dit jaar start ik mijn 2de jaar kinesitherapie aan de UA. 
 
Ik sport al mijn hele leven, als kleutertje ben ik gestart met ballet, en later ben ik overgegaan naar het keurturnen. Dit deed ik tot vorig jaar maar mijn agenda stond te vol, mede door school en de combinatie van Sportuna en KSA is deze turntak niet meer mogelijk voor mij.... Verder doe ik nog wel acro, hip hop en moderne dans bij Sportuna.  
 
Naast al dat turnen en dansen ben ik ook leiding bij de KSA van Broechem. Daarnaast ga ik ook regelmatig babysitten! Ik vind het dus geweldig om met kinderen bezig te zijn en kijk er enorm naar uit om jullie veel nieuwe dingen bij te leren! Hopelijk tot in september ;)
 
 

Yinne Bouckaert

Hey daar! Ik ben Yinne en ik ben 18 jaar oud. Naast het lesgeven studeer ik event en project management. Zo lang ik me kan herinneren is turnen een echte passie van mij!
 
Vanaf mijn 9 jaar kwam ik al bij Sportuna om mijn turnkunsten elk jaar te laten verbeteren en bij te leren. Persoonlijk vond ik het een super leuke ervaring. Helaas heb ik een paar jaar geleden moeten stoppen wegens omstandigheden maar ik kon de turnwereld toch nog niet achter me laten ;) . Sinds ik gestopt ben geef ik met alle plezier turnles en leer ik jullie graag vanalles bij. 
 
Ik kan niet wachten tot het nieuwe turnjaar  begint en jullie te ontmoeten! Hopelijk tot dan! 

 

Femke Op de Beeck

Hallo iedereen! Mijn naam is Femke en ik ben 18 jaar. Dit jaar begin ik aan mijn eerste jaar in de hogeschool voor leerkracht lager onderwijs aan de UCLL in Leuven.
Met trots kan ik zeggen dat ik sinds dit jaar mijn eigen danstak heb: hiphop 1ste en 2de leerjaar. Verder geef ik ook nog mee peuterbeweging. Zelf doe ik ook moderne dans en hiphop bij mijn 2 zussen, Fanny en Amber.
Al van kleins af aan dans ik bij sportuna. Naast dansen heb ik ook een lange tijd geturnd, maar op mijn 12 jaar heb ik toch beslist om het turnen achter mij te laten en verder te gaan met dansen. Nu enkelen jaren later doe ik het nog steeds even graag en ben ik blij om mijn passie voor dansen aan jullie door te geven!
 
Ik kijk alvast heel hard uit naar het nieuwe sportjaar en hopelijk tot in september!

Frauke Michiels

Hey, ik ben Frauke en ben 18 jaar oud. Ik begin dit jaar aan mijn studie voor leerkracht lager onderwijs in Antwerpen. Ik geef al een aantal jaar turnen bij Sportuna als hulptrainster. En vanaf dit jaar mag ik zelf een dansgroep leiden, waar ik enorm veel zin in heb!
Ikzelf heb ongeveer 8 jaar geturnd, eerst bij de Koninklijke Wommelgemse Turners in Wommelgem. En na een paar jaar ben ik naar Sportuna gekomen. Hier heb ik nog wat jaren geturnd en ben ik in contact gekomen met dansen. Na een paar jaar koos ik om te stoppen met turnen en volledig voor het dansen te gaan.
 
Naast lesgeven sta ik al sinds mijn 15 jaar als animator op het speelplein in Ranst. Ik vind het super leuk om de kinderen een leuke zomer te bezorgen. Sinds mijn 6 jaar ga ik elke zaterdag naar de scouts van Ranst. Vanaf dit jaar ben ik leiding en hoop ik ook hier kinderen een leuke tijd te bezorgen.
 
Ik ben erg graag bezig met kinderen en heb heel veel zin in het nieuwe sportjaar! Hopelijk tot snel!! :))

 

Hulptrainers

Sportuna bedankt  Yinne, Mirte, Jitte, Marnix, Frauke, Britt, Femke, Nele, Renske, Emma, Jill, Eveline, Katrijn voor het bijstaan van onze hoofdtrainsters!

 

 

Contact

Sportuna Ranst vzw
Populierendreef 16
2280 Grobbendonk