Update 2 okt 2023: Onze proeflessen zitten er helemaal op. Onze lessen zijn nu definitief van start gegaan.
In de maand oktober kunnen geen proeflessen aangevraagd worden! Vanaf november kan dit terug wel.

Kom je graag een keer proberen vanaf november? Stuur dan een mailtje naar sportuna.ranst@gmail.com
Let op! Dit kan enkel voor een tak die nog niet volzet is. Volgende takken zijn volzet :
- kleuterturnen 2de KK
- kleuterturnen 3de KK
- hiphop 3-4de leerjaar
- hiphop 5-6de leerjaar
- turnen 5-6de leerjaar

Wie zijn we?

Sportuna Ranst is een turn- en dansvereniging die werd opgericht in 2010. We sloten vorig sportjaar af met opnieuw meer dan 350 leden en duiken ons 14de turnjaar 2023-2024 in !

Visie

Sportuna is een sportclub die zich focust op bewegen, turnen en dansen. Niet enkel sporten neemt bij ons een centrale plaats in, maar ook onze leden, lesgeefsters, ouders, … Sportuna streeft ernaar een groep uit te bouwen waarin iedereen zich goed voelt.

Bij het sporten streven we naar een zo professioneel mogelijke omkadering maar het plezier blijft het voornaamste streefdoel, Sportuna zal steeds een recreatieve sportclub zijn. Omdat we iedereen willen zien groeien, nemen we in sommige takken ook deel aan wedstrijden, en vragen we in de gevorderde groepen om altijd aanwezig te zijn. Ook hier weer is het belangrijk dat de wedstrijden iets zijn om naar uit te kijken, we proberen geen onaangename druk of verwachtingen te creëren. In takken waar we dingen verplichten, bieden we altijd een alternatieve tak aan waar kinderen terecht kunnen die liever meer vrijblijvend met hun sport bezig zijn.

Sportuna en hun lesgevers trachten hun kinderen niet alleen sportief te begeleiden, we proberen ook een zo aangenaam mogelijke omgeving te creëren waarbij we plezier, respect en tolerantie een belangrijke plaats geven. We investeren veel in opleidingen, zowel sportief als pedagogisch. Veel van onze trainsters en hulptrainsters hebben dan ook een VTS of andere opleiding gevolgd en behaalden een aspirant of initiator diploma.

Kelly Goovaerts

Hey, ik ben Kelly. Ik ben de fiere mama van 2 kindjes, Ella en Ferre. Mijn hobby's zijn lezen, sporten, in het zonnetje spelen met de kindjes, een terrasje doen, reizen,... Ik ben leerkracht in het 2de leerjaar. Dit doe ik halftijds. De andere helft van de tijd :-) ben ik fotografe. Ik ben gespecialeerd in het fotograferen van newborns, gezinnetjes, kinderen en zwangere dames.

Ik ben bijna 43 jaartjes jong, waarvan 37 jaar met turnen bezig. 
 
Ik begon op mijn 6de keurturnen te volgen bij Irma Wuyts bij Edel en Sterk te Wijnegem. Ik trainde 6 keer per week en deed mee aan verschillende wedstrijden in binnen – en buitenland. Op mijn 17de stopte ik met turnen. Één jaartje later miste ik het turnen zo hard en ik begon met lesgeven bij Gymsport te Oelegem. Hier heb ik 10 jaar het keurturnen gegeven.
 
Het idee groeide met de jaren om zelf een turnkring uit de grond te stampen en eindelijk was het zover. Ik ben zo blij en fier dat Sportuna een feit geworden is en dat we zoveel leden mogen verwelkomen. Nog een feit is dat ik het turnen niet missen kan. Met veel enthousiasme en plezier starten wij dan ook opnieuw onze lessen in september. Hopelijk tot tijdens één van onze proeflessen!
 

Jody Goovaerts

Hoi, ik ben Jody. Ik ben ondertussen 37 jaar en ik werk als ondersteuner in een school. Verder ben ik intussen mama van een geweldige zoon.
Na vele jaren bij Sportuna, geef ik geen vaste tak meer, maar doe ik heel veel vervangingen waar het nodig is.
 
Van kleinsaf stond ik eigenlijk voor een dilemma. Zou ik gaan keurturnen of zou ik gaan paardrijden? De keuze moest gemaakt worden omdat beide sporten een intensieve training vragen en er dus geen ruimte was om beide sporten tegelijkertijd uit te voeren. Ik koos voor het tweede. De kriebels om te gaan turnen gingen echter nooit volledig weg. Ik zag mijn grote zus al die stoere, leuke dingen doen en ik wilde dat maar al te graag ook kunnen. Toen ik 10 jaar was ben ik dan beginnen turnen bij Irma Wuyts bij Edel en Sterk te Wijnegem. Hier werd het echter weer duidelijk dat ik de twee sporten niet kon combineren.
 
Op mijn 14 ben ik dan recreatief beginnen keurturnen en op mijn 17 beginnen lesgeven bij Gymsport Oelegem. Daar gaf ik gedurende 6 jaar het beginnend keurturnen. Het enthousiasme van de kinderen als ze alweer iets bijgeleerd hadden, of de fierheid op hun gezichtjes als ze voldoende hadden bijgeleerd en naar het gevorderd keurturnen overmochten, gaf me niet enkel voldoening... Het was elke keer, ook voor mezelf, een vreugde op zich.
Ik ben al bij Sportuna vanaf het prille begin.
 
Wij verheugen ons op het aanbreken van september, hopelijk mogen we jullie allen dan ( opnieuw ) verwelkomen!!
 

Fanny Op de Beeck

Hallo, ik ben Fanny! Ik ben 33 jaar en werk als zelfstandig kinderpsychologe bij Op Wieltjes in Ranst en als leerkracht in de humane wetenschappen op het Sint-Gummaruscollege in Lier.
 
Ik woon al bijna mijn hele leven in Ranst, ondertussen in een huis met mijn man, zoontje Vic en vele diertjes.
 
Sport is altijd mijn passie geweest. Ik heb naast tennis en hiphop jarenlang keurturnen gedaan. Eerst tumbling bij Lyra in Lier, vervolgens AGD in Wommelgem en daarna eveneens AGD in Oelegem, bij Kelly. Vanaf mijn 15 jaar ben ik begonnen met het geven van turn- en danslessen.
 
In 2010 heb ik de hele opstart van Sportuna meegemaakt. Ik heb bij Sportuna veel verschillende takken gegeven, o.a. kleuterdans, kleuterturnen, trampoline, turnen, hiphop, BBB… Momenteel geef ik de takken: hiphop 18+ en hiphop gevorderd. Het maakt me zo trots om te zien hoe dans bij Sportuna jaar na jaar aan populariteit wint en hoe goed onze dansers al geworden zijn. Dat bewijzen we wel op de jaarlijkse recreatieve danswedstrijd, waaraan we sinds 2 jaar deelnemen en waarop we reeds goud en zilver behaalden!
 
 Ik heb Sportuna de laatste jaren enorm zien groeien. Maar ik ben ervan overtuigd wij, als super-enthousiaste en gedreven trainsters (en hulptrainsters) de turn-/trampoline/dansmicrobe aan NOG meer kinderen kunnen doorgeven!

Joni De Grim

Hallo allemaal, mijn naam is Joni. Ik ben 26 jaar oud waarvan bijna 20 jaar bezig met turnen en dans. Ik werk als diëtiste in een ziekenhuis en als docent binnen de bacheloropleiding voedings-en dieetkunde aan de Hogeschool. Verder volg ik nog een educatieve bacheloropleiding. Naast mijn werk en opleiding heb ik een enorme passie voor sport en vind het fantastisch dat ik deze passie kan delen met jong en oud!
 
Ik ben trouw lid sinds 10 jaar bij Sportuna. Hier begon ik met het gewoon turnen en later kwamen daar nog keurturnen, acro en trampoline bij. Ook mijn danskriebels kon ik kwijt bij Sportuna. Ik ben ondertussen 8 jaar (hulp)trainster bij Sportuna en heb zowel het gewoon turnen, keurturnen, trampoline als dans al gegeven, dit heb ik altijd super graag gedaan. 
Dit sportjaar geef ik hiphop 3-4e middelbaar en turnen 12+
Ik kijk er dan ook enorm naar uit om in september aan ons sportjaar te starten en hoop dat ik jullie veel nieuwe dingen kan bijleren!
 

Amber Op de Beeck

Hoi, ik ben Amber en 24 jaar oud! Van opleiding ben ik criminologe en leerkracht. Momenteel geef ik les in de humane wetenschappen op het Sint-Gummaruscollege.
 
Al vanaf het begin ben ik aanwezig bij Sportuna als lid en later ook als hulptrainster. Ondertussen kan ik met veel trots zeggen dat ik enkele eigen danstakken heb: hiphop gevorderd en hiphop 5-6e leerjaar. Ik geef erg graag les aan kinderen en jongeren en help hen graag verder ontwikkelen in wat ze graag doen.
 
Op mijn 6 jaar ben ik beginnen keurturnen bij Kelly en Jody. Daarnaast volgde ik 6 jaar lang klassiek ballet aan de academie. Enkele jaren later begon ik hiphoplessen te volgen bij Fanny. Vanaf mijn 18 jaar krijg ik de kans om te dansen bij het productiehuis FabricMagic. Sindsdien maak ik kennis met een heleboel verschillende dansstijlen, zoals commercial, showdance, klassiek, modern, jazz, urban, … en doe ik veel nieuwe (podium)ervaringen op. Heel mijn leven ben ik dus al intensief bezig met dans en turnen. Twee grote passies die ik graag wil doorgeven aan de volgende generaties. ;) 
 
Ik hoop jullie zeker te ontmoeten in een van de takken van Sportuna, want ik heb enorm veel zin om jullie allemaal terug te zien en kennis te maken met nieuwe leden! Hopelijk tot snel!

 

Laura Den Trooster

Hallo, ik ben Laura! Ik ben 24 jaar en ben leerkracht in het eerste leerjaar.
Mijn vrije tijd bestaat vooral uit bewegen. Daarnaast zet ik me in voor Grabbelpas en ben ik leiding in de jeugdbeweging geweest.
 
14 jaar lang deed ik aan keurturnen. Ik ben begonnen bij Kelly en Jody bij Gymsport te Oelegem, waar ik ook trampoline heb gevolgd.
Later zette ik mee de stap naar Sportuna waar ik ondertussen al 7 jaar (hulp)trainster ben.
 
Zoals afgelopen jaar verwelkom ik ook dit jaar de kinderen van de 3e kleuterklas bij het kleuterturnen, de kids van turnen 3de leerjaar en turnen gevorderd.
Ik kijk er alvast naar uit, hopelijk jullie ook!  wink

 

Hanne Van Giel

Hallo allemaal! Mijn naam is Hanne, ik ben 25 jaar en ik hou van sporten en reizen. Ik ben afgestudeerd als bio-ingenieur aan de KU Leuven. Daarna heb ik een half jaar stage gedaan in Thailand en heb ik aan AP een lerarenopleiding gevolgd. Momenteel werk ik als ingenieur. In mijn vrije tijd geef ik bijles aan jongeren en in de vakanties ben ik actief als vrijwilliger bij Kazou.

Ik heb altijd graag gesport. Na een aantal jaren rope skipping ben ik beginnen turnen bij Sportuna. Ik ben gestart met trampoline, en ook met turnen, keurturnen en dansen. Dit heb ik altijd heel graag gedaan. Ik ben al een paar jaar trainster bij Sportuna, en dit jaar ga ik trampoline geven aan de kinderen van het 3-4-5-6 leerjaar. Ik kijk er alvast heel hard naar uit en hoop dat we samen een leuk sportjaar gaan beleven!

 

Lize De Blezer

Hallo’tjes! Ik ben Lize, ondertussen 20 jaar. Ik heb 2 broers en 1 zus en ik studeer orthopedagogie in Antwerpen. Dit is het 3de jaar dat ik lesgeef bij Sportuna.
Mijn dansavontuur is begonnen op mijn 4 jaar bij Synergie in Wommelgem. Toen ik in de lagere school zat ben ik begonnen met dansen bij Sportuna. Omdat het wat te veel werd moest ik kiezen tussen Sportuna en Synergie. Natuurlijk heb ik gekozen voor het eerste en heb ik nog geen enkele seconde spijt gehad van mijn keuze! Ik heb altijd hip hop gedanst maar sinds 3 jaar ben ik ook gestart met moderne dans.

Naast het dansen heb ik 12 jaar lang mezelf kunnen uitleven in de scouts van Ranst. Als je me niet kan terugvinden op de dansvloer vind je me waarschijnlijk tijdens het gitaarspelen of het babysitten. Op mijn 15 jaar ben ik in de vakanties beginnen werken op het speelplein in Ranst. Het eerste jaar deed ik dit als vrijwilliger, maar omdat ik dit zo leuk vond ben ik op animatorcursus gegaan. Ondertussen ben ik al aan mijn 5e jaar bezig op het speelplein. Sinds 2 jaar zit ik ook daar ook in de stuurgroep, als voorzitster. Zoals jullie waarschijnlijk al wel gedacht hadden ben ik enorm graag bezig met kinderen en dansen. Dat ik beide dingen kan combineren is dan ook een luxe!

Wil je graag nog wat meer weten, kom dan maar eens langs voor een gezellige babbel! Hopelijk tot in september!!

 

Mirte Van Loock

Hey, mijn naam is Mirte. Ik ben bijna 19 jaar oud en ik studeer psychologie. Ik sport al heel mijn leven en vind dit dan ook super leuk.

Vooral turnen ligt mij het meest, ik deed verschillende soorten turnen en vanaf mijn 10 jaar startte ik met acro op A-niveau. Dit heb ik gedaan tot ik 17 was en trainde wel 15 uur per week. Ik nam ook deel aan nationale en internationale wedstrijden. Nu ben ik gestopt met acro en heb besloten om mijn passie verder te zetten via het lesgeven. Ik vind acro een super mooie sport en ben dan ook blij dat ik de kans krijg bij Sportuna om acro te geven.

Ik ben heel graag met kinderen bezig en kijk dan ook uit naar een super leuk jaar en hoop dat ik jullie veel kan bijleren!

Leen Dieltjens

Hey allemaal, mijn naam is Leen en ik ben 21 jaar oud. Dit jaar start ik mijn 4de jaar kinesitherapie aan de UA. 
 
Ik sport al mijn hele leven, als kleutertje ben ik gestart met ballet, en later ben ik overgegaan naar het keurturnen. Dit deed ik tot enkele jaren geleden. Nu geef ik met heel veel plezier turnlessen om mijn passie voor het turnen door te geven. Verder doe ik nog wel hip hop en moderne dans bij Sportuna.  
 
Naast al dat turnen en dansen ben ik ook leiding bij de KSA van Broechem. Daarnaast ga ik ook regelmatig babysitten. Ik vind het dus geweldig om met kinderen bezig te zijn en kijk er enorm naar uit om jullie veel nieuwe dingen bij te leren! Hopelijk tot in september ;)

Femke Op de Beeck

Hey iedereen! Mijn naam is Femke en ik ben 20 jaar. Ik studeer voor leerkracht lager onderwijs en dit jaar start ik mijn laatste jaar aan de UCLL in Leuven.
Ik zal dit jaar opnieuw trotse dansjuf zijn van de kindjes van hiphop 1-2de leerjaar. Ik kijk er weer heel hard naar uit!
Al van kleins af aan dans ik bij Sportuna. Naast dansen heb ik ook een lange tijd geturnd, maar op mijn 12 jaar heb ik toch beslist om het turnen achter mij te laten en verder te gaan met dansen. Nu enkele jaren later doe ik het nog steeds even graag en ben ik blij om mijn passie voor dansen aan jullie door te geven. 
 
Ik kijk alvast heel hard uit naar het nieuwe sportjaar en hopelijk tot in september! 

Frauke Michiels

Hey, ik ben Frauke en ben 20 jaar oud. Ik studeer voor leerkracht lager onderwijs in Antwerpen. Ik geef al een aantal jaar turnen bij Sportuna als hulptrainster. En dit jaar mag ik zelf een turn- en dansgroep leiden, waar ik enorm veel zin in heb!
 
Ikzelf heb ongeveer 8 jaar geturnd, hierna ben ik in contact gekomen met dansen. Na een paar jaar koos ik om te stoppen met turnen en volledig voor het dansen te gaan.
 
Naast lesgeven sta ik al sinds mijn 15 jaar als animator op het speelplein in Ranst. 
 
Sinds mijn 6 jaar ga ik elke zaterdag naar de scouts van Ranst. Ik geef hier ook leiding en speel graag spelletjes met de kinderen!
 
Ik ben erg graag bezig met kinderen en heb heel veel zin in het nieuwe sportjaar! Hopelijk tot snel!! :))
 

Jitte De Bleser

Hey ik ben Jitte, 18 jaar (als je dit leest na 20 januari ben ik 19 jaar smiley). Ik start dit jaar aan de opleiding kmo-management. 
 
In mijn vrije tijd ben ik leiding op de scouts waar ze mij volhardende spreeuw noemen, dit wil zeggen dat ik dus een doorzetter ben. Daarnaast kan je me in de vakantieperiodes terugvinden op het speelplein in Ranst als hoofdanimator van de kleinsten. 
 
Sinds mijn kleutertijd dans ik bij Sportuna. Ik hou van Hip-Hop en doe dit nog steeds. Dit jaar geef ik kleuterdans en turnles. 
 
Ik ben enorm graag bezig met kinderen en kijk er al naar uit om jullie dit sportjaar weer terug te zien! 
 

Renske Michiels

Hallo! Ik ben Renske. Ik ben 18 jaar en ga sociaal werk studeren in Antwerpen. 
 
Ik ben ondertussen al een aantal jaar hulptrainster bij Sportuna en ga nu mijn eerste jaar als hoofdtrainster doen, waar ik enorm naar uitkijk!! 
 
Ik heb zelf 12 jaar geturnd en ik dans ondertussen al 5 jaar hier, bij sportuna.
 
Doorheen het jaar kan je me zaterdagnamiddag vinden op de scouts, waar ik aan mijn eerste jaar leiding start. In de zomervakantie sta ik als hoofdanimator op het speelplein! 
 
Ik heb heel veel zin in het nieuwe jaar!! Hopelijk tot in september! 

Hulptrainers

Sportuna bedankt Mirte, Jitte, Frauke, Femke, Renske, Emma, Jill, Katrijn, Jolien, Evelien, Hannelore, Ella, Noa, Nora, Lotte, Nel voor het bijstaan van onze hoofdtrainsters!

 

 

Contact

Sportuna Ranst vzw
Populierendreef 16
2280 Grobbendonk