Keurturnen

Afbeelding Keurturnen

Kinderen vanaf 6 jaar met voldoende ervaring kunnen het gevorderd keurturnen volgen bij Jody en Laura.

Algemeen

Zegt de naam Nina Derwael je iets? Om zo goed als haar te worden, trainen we net iets te weinig uurtjes! smiley

Maar het is toch een mooie gedachte. We treden in haar voetsporen, door te streven naar elegantie, perfectie en gracieuze afwerking.

We trainen aan de 4 olympische toestellen: sprong, brug, balk en vloer. Met steeds nieuwe uitdagingen om wat bij te leren. Overslag, flik, salto, radslag zonder handen, ... het zijn allemaal oefeningen die je stap voor stap zult leren. Ook grondoefeningen op muziek en oefeningen op een trampoline zullen niet ontbreken.

Om de week trainen keurtak A en keurtak B samen in Zoersel van 18.30u tot 20.30u  ( juiste dagen zijn terug te vinden in onze kalender )

Belangrijk

Vanaf sportjaar 2015 - 2016 worden aanwezigheden verplicht in het keurturnen, we verwachten dat iedereen altijd komt trainen, uiteraard met uitzondering van examens en ziekte.

8 keer kan je ‘onwettig’ afwezig zijn zonder probleem ( bv. familiefeest,…) .Bij een gebrek aan motivatie om te komen turnen ( na meer dan 8 keer onwettig afwezig ), kunnen wij je plaatsje beter aan iemand geven die wel altijd bereid is om te komen.

Ook de deelname aan wedstrijden zal verplicht worden vanaf dit jaar. Je kan op de brief die je tijdens de proeflessen meekrijgt kijken welke wedstrijden verplicht zijn voor uw zoon / dochter. Ze zijn zeker niet allemaal verplicht!! ( later krijg je hierover meer informatie )

Uiteraard blijft plezier het voornaamste streefdoel, dus wat voor de gymnasten die de wedstrijden niet zien zitten? Al 5 jaar lang biedt Sportuna het alternatief, namelijk aansluiten in het gewone turnen. Daar kan je ook heel wat bijleren, sportief bezig zijn, genieten van de turnsport, zonder de druk om deel te nemen aan de wedstrijden.

Proberen?

Je kan voor deze tak geen proeflessen doen.
Hoe kan je wel geselecteerd geraken? Kom naar onze lessen turnen tijdens onze proeflessen. Ben je een turntalent, dan zullen we jou zeker opmerken en zelf aanspreken om een keertje te komen proberen in onze keurtak.

 

 

Train(st)er(s):

Jody

Waar en wanneer?

DoelgroepDagVan - totLocatie
 • Woensdag
 • maandag
 • 18.00u - 19.30u
 • 18.30u - 20.00u
 • De Knipoog
 • De Zoest
 • << Terug

  Weetjes

  Klik hier om in te schrijven:

  Schrijf nu in

  Onze lessen gaan door in turnzalen in Ranst en Broechem. Onze keurturners gaan om de 2 weken ook naar Zoersel.

  Meer informatie: